|
|
Borkeresked? mártás
Hozzávalók
20 fej gyöngyhagymát kb. 7 deci testes vörösborban addig f?zünk, míg mártásszer?en be nem forr a felére. Ezalatt 1-2 ág kakukkfüvet, 1 csokor petrezselymet apróra vágunk, 1 deka vajban 3 percig pirítjuk, s közben megszórjuk ?rölt borssal. Egy kevés liszttel meghintve kissé barnára pörköljük, majd 0,5 deci er?levessel felengedjük. 1-2 babérlevelet dobunk bele, s ezzel mintegy 8 percig f?zzük. A t?zr?l félrehúzva h?lni hagyjuk, majd a hagymás mártásalapot, 7-8 deci jóféle vörösbort és egy sz?k kupica paradicsomlevet öntünk hozzá. Lassú t?zön, óvatosan újból megmelegítjük, kissé megsózzuk és 18-20 deka vajat apránként, - ha lehet habver?vel - belekeverünk. Ajánlatos el?melegített csészékben vagy mártástartóban tálalni. Pazar kísér?je a sertéssülteknek, marhahúsoknak.
Elkészítési id?: 40 perc.
Italajánlat: a mártás készítéséhez használt vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|