|
|
Aszalt szilvás kalácsfelfújt
Hozzávalók
(8 szelethez) 50 dkg kalács 6 tojás 6 dl tej 6 ev?kanál cukor 1 csomag (4 dkg) f?zni való vaníliás pudingpor 20 dkg kimagozott aszalt szilva a forma kikenéséhez: vaj a tetejére: porcukor
A kalácsot egyforma ujjnyi vastag szeletekre vágjuk (kb. 14-15 darab lesz bel?le) és süt?ben megpirítjuk. A tojásokat kissé fölverjük, a tejet, a cukrot meg a pudingport hozzáadjuk, jól kikeverjük. Egy 2 literes ?rtartalmú kuglófformát (lehet ?zgerinc vagy t?zálló tál is) kivajazunk. Egy réteg kalácsot belefektetünk, aszalt szilvát szórunk rá, majd a tejes-pudingporos keverékkel meglocsoljuk. A rétegezést így addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Minden sort jól nyomkodjunk le, hogy a tojásos massza a tetejét is ellepje. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (175 °C; légkeveréses süt?ben 155 °C) 50-55 percig sütjük. Félid?ben, ha túlzottan pirulna, alufóliával lefedjük. A formából deszkára borítjuk, így hagyjuk h?lni. Melegen, hidegen egyaránt kiváló. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Elkészítési id?: 1 óra 40 perc.
Egy adag: 437 kcal / 1827 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|