|
|
Bográcsos ürüpörkölt
Hozzávalók
(6 személyre) 2,5 kg birkacomb 4-5 vöröshagyma 1 kis fej fokhagyma 1 csapott kiskanál köménymag 15-20 dkg zsír 2-2 zöldpaprika és paradicsom 2-3 cseresznyepaprika 2-3 ev?kanál pirospaprika
A birkacombot kicsontozzuk úgy, hogy a lábszárcsontot egyben hagyjuk. A húst 3 centis darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az el?bbit kis kockákra, az utóbbit a köménymaggal együtt finomra vágjuk. A bogrács kizsírozott aljára elhelyezzük a lábszárcsontot, az összevágott birkahús és vöröshagyma felét ráhalmozzuk. Erre ismét birkahúst rakunk. A tetejére a maradék vöröshagyma majd a kicsumázott zöldpaprika, cseresznyepaprika, paradicsom, végül az összezúzott fokhagyma és köménymag kerül. Víz nélkül feltesszük f?ni. Kislángon kezdjük, s ha a húslevet enged, er?sítjük a tüzet. Kevergetni nem szabad, csak a bográcsot forgatjuk. Háromnegyed órás fövés után a f?szerpaprikát tetejére szórjuk. (Lényeges, hogy egy rövid ideig ezzel er?sebben forraljuk a pörköltet, így a leve tartalmasabb lesz. Ha a levét elf?tte, egy kevés vízzel pótoljuk. Sósburgonyával tálaljuk.
Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 753 kcal / 3148 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|