Kótyagos csirkemell mikrohullámú készülékben
Hozzávalók
4 fél csirkemellfilé
só
?rölt bors
2 dkg vaj
1 közepes vöröshagyma
4 alma
1 zöldpaprika (el is maradhat)
2 dl almabor
2 ev?kanál konyak
4 ev?kanál tejszín
A filéket lapjában bevágjuk, széthajtjuk, és kissé kiveregetjük. Utána megsózzuk, megborsozzuk, és kb. fél órán át állni hagyjuk. A vajat egy mélyebb t?zálló tálba morzsoljuk, és 650 wattal 1 perc alatt megolvasztjuk. A megtisztított hagymát kis kockákra vágjuk, és a vajban 750 wattal 5 percig pároljuk. A hússzeleteket egymás mellé a hagymára fektetjük. Az almákat meghámozzuk, negyedekbe vágjuk, magházukat kimetsszük. A gyümölcsöt a hús köré halmozzuk, a kicsumázott zöldpaprikát mellédobjuk, és a borral leöntjük. Lefödve, 750 wattal 10 percig pároljuk, félid?ben a húst megfordítjuk. Utána sz?r?lapáttal a húst és az almát egy másik tálba átszedjük, a konyakot a t?zálló tálban maradt pecsenyelébe öntjük és meggyújtjuk. Ha a láng elaludt, a tejszínt belekeverjük, és 750 wattal még 2 percig forraljuk. Az almás csirkét ezzel a mártással leöntve tálaljuk.
Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 366 kcal / 1537 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|