|
|
Sonkás pogácsa
Hozzávalók
26 dkg finomliszt 12 dkg f?tt, áttört burgonya 1 tojás 1 csomag süt?por 15 dkg zsír só ?rölt bors füstölt szalonna zsírja 12 dkg durvára vágott f?tt, füstölt sonka a tészta nyújtásához: liszt a tepsi kikenéséhez: zsír a tetejére: 1 tojás
A sonka kivételével a hozzávalókból jól gyúrható tésztát készítünk, majd belisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. A meleg szalonnazsírral meglocsoljuk és a sonka egy részével megszórjuk. Hajtogatjuk, majd fél órát pihentetjük. Újra nyújtjuk, zsírral meglocsoljuk, sonkával megszórjuk, és ismét hajtogatjuk, meg pihentetjük. Ezt 20-30 perces id?közökben négyszer ismételjük. A legvégén a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tetejét felvert tojással megkenjük, kizsírozott tepsire rakjuk, és el?melegített süt?ben aranysárgára sütjük.
Elkészítési id?: 1 óra + hajtogatás.
Italajánlat: sör vagy száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|