|
|
Csóró pogácsa
Hozzávalók
1 ev?kanál ecet 6 ev?kanál víz 30 dkg finomliszt 25 dkg margarin 1 kiskanál só a tészta nyújtásához: liszt a tetejére: 1 tojás
Az ecetet és a vizet egy pohárban összekeverjük. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sót, az ecetes vizet hozzáadjuk és összegyúrjuk. A tésztát belisztezett alufóliába csomagolva néhány órára h?t?szekrénybe tesszük. Ezután liszttel megszórt gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 3 centi átmér?j? pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük. (Ha van maradék sajtunk, reszeljük le és szórjuk a tetejére, bár enélkül is igazán finom.) Egymás mellé tepsire rakjuk és el?melegített süt?ben, közepes lánggal kb. 25-30 percig sütjük. Nekem otthon mindig van egy-két adag a mélyh?t?ben, s ha kell, néhány órával el?bb kiveszem, átteszem a h?t?szekrénybe - itt ugyanis egyenletesen és hamarabb kienged -, s a vendégek érkezése el?tt háromnegyed órával begyújtom a süt?t. Amíg bemelegszik, kinyújtom, kiszaggatom a tésztát. A kett?s siker soha nem marad el: mindenki értékeli a meleg pogácsát, olyannyira, hogy mindig, minden darab elfogy. Próbálják ki, meglátják, így járnak majd Önök is!
Elkészítési id?: 1 óra+ h?tés.
Italajánlat: sör vagy száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|