|
|
Rakott kacsamell
Hozzávalók
kb. 60 dkg kicsontozott, leb?rözött kacsamell kb. 60 dkg burgonya 2 dl tejszín 3 tojássárgája csipetnyi ?rölt szerecsendió 2-3 gerezd fokhagyma 1 narancs reszelt héja só 2 dkg vaj
A kacsamellet ugyanolyan nagyságú csíkokra vágjuk, mint a pirított májhoz a bels?séget. A burgonyát megtisztítjuk és 2-3 milliméter vastagon fölszeleteljük. A tejszínben a tojások sárgáját elhabarjuk, a szerecsendióval, a zúzott fokhagymával meg a narancshéjjal f?szerezzük, kissé megsózzuk. Egy közepes nagyságú, magas falú tepsit kivajazunk, a burgonyát egyenletesen beleterítjük. A húst rászórjuk, majd az ízes tejszínnel az egészet leöntjük. El?melegített süt?ben, közepes lánggal, kb. 1 órán át sütjük. Kockákra vágva tálaljuk savanyúság vagy friss saláta kíséretében.
Elkészítési id?: 1 óra 25 perc.
Egy adag: 682 kcal / 2851 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|