|
|
Fügecsók
Hozzávalók
(kb. 25 darabhoz) 30 dkg aszalt füge 15 dkg mazsola 10-15 dkg vékony lapocskákra vágott mandula (készen kapható) 4 tojásfehérje 1 mokkáskanál rum vagy citromlé 20 dkg porcukor egy-egy késhegynyi ?rölt fahéj és ?rölt szegf?szeg
A fügét a mazsolához hasonló nagyságú darabokra vágjuk és össze keverjük a mandulával együtt. A tojásfehérjéhez rumot vagy citromlevet csurgatunk, majd kemény habbá verjük. A cukrot apránként hozzáadva tovább verjük, megf?szerezzük, végül a gyümölcsöket óvatosan beleforgatjuk. A masszából a süt?papírral bélelt tepsire ev?kanállal halmokat rakunk, végül el?melegített süt?ben, közepes lánggal 5 percig, majd a tüzet mérsékelve kis lángon 15 percig sütjük. Végül a süt?t lezárjuk, és a csókokat nyitott süt?ajtónál kb. 10 percig szárítjuk. Akkor jó, ha a beleszúrt t?re nem tapad rá.
Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 110 kcal / 460 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|