|
|
Kugler-torta
Hozzávalók
(16 szelet)
a tésztához: 10 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 7 tojás 25 dkg hámozott darált mandula 1,5 dkg zsemlemorzsa a forma kikenéséhez: 2 dkg vaj a krémhez: 5 dkg étcsokoládé kb. 1 dl meleg víz 10 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor 12,5 dkg vaj a tetejére: 1 maréknyi csokoládédara
A tésztához a porcukrot a vaníliás cukorral összekeverjük. 4 dekányit kiveszünk bel?le és 6 tojássárgájával habosra keverjük, majd a mandulát és a zsemlemorzsát is belekeverjük. Mind a 7 tojás fehérjéb?l kemény habot verünk, közben a maradék vaníliás porcukrot is beleszórjuk, és a tojásos masszába forgatjuk. Az egészet egy kivajazott, kb. 23 centi átmér?j? tortakarikába simítjuk, és közepesen forró süt?ben (180; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 35 perc alatt szép világosra sütjük. Elkészültét a beleszúrt t?vel ellen?rizhetjük. Ha kih?lt, lapjában kettéhasítjuk. Az étcsokoládét megreszeljük, a meleg vízben kevergetve föloldjuk, és megvárjuk, amíg kih?l. A porcukrot a vaníliás cukorral összeforgatjuk, majd a vajjal habosra keverjük, azután apránként az olvasztott csokoládéhoz adjuk. A tortát ezzel a krémmel töltjük úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson bel?le. Végül csokoládédarával megszórjuk. H?t?szekrényben 2-3 órán át dermesztjük.
Elkészítési id?: 1 óra 40 perc + h?tés.
Egy adag: 305 kcal / 1275 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|