|
|
Mogyorós csirke
Hozzávalók
4 csirkecomb só vagy ételízesít? por 2-3 tojás 1 mokkáskanál ?rölt bors 2 közepes gerezd fokhagyma 12 dkg földimogyoró (esetleg sós is lehet) kb. 10 dkg finomliszt a sütéshez: olaj
A csirkehúsról a b?rt lefejtjük, majd a combokat a forgónál kettévágjuk. Egy kevés sóval vagy ételízesít?vel bedörzsöljük, félretesszük. A tojásokat felverjük, a borssal meg az áttört fokhagymával f?szerezzük. A mogyorót durvára vágjuk. A combokat el?ször lisztbe, utána az ízes tojásba forgatjuk, majd a mogyoróban meghempergetjük úgy, hogy jól bele is nyomkodjuk, nehogy lehulljon róluk. Közepesen forró olajban, b?, nem túl nagy lángon oldalanként kb. 10-10 percig sütjük. Végül papírszalvétára szedve a felesleges olajat leitatjuk róluk. Mandulával vagy dióval is hasonlóképpen készíthetjük.
Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 582 kcal / 2433 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|