|
|
Sáfrányos nyúl
Hozzávalók
(6 személyre) 1 konyhakész nyúl (kb. 2,5 kg-os) 10 dkg füstölt szalonna 10-10 dkg póréhagyma és pasztinák 1 babérlevél friss kakukkf? koriandermag kb. 3 dl fehérbor 4-5 tojás tengeri só ?rölt fehér bors kis darab friss, reszelt gyömbér bazsalikom rozmaring 2 dl tejszín vagy aludttej 1 ev?kanál liszt 1-2 ev?kanál méz citromf? sáfrány
A nyulat kicsontozzuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk és bográcsban (lábasban) félig kiolvasztjuk. Utána a nagyobb darabokra vágott csontot hozzáadjuk, lepirítjuk. A pórét és a pasztinákot megtisztítjuk, fölszeletelve az el?z?ekhez adjuk. A babérral, kakukkf?vel s korianderrel f?szerezzük. A bort beleöntjük, majd kis lángon kb. 25 perc alatt tartalmas alaplevet f?zünk bel?le. Ezalatt a nyúlhúst ledaráljuk (?seink apróra darabolhatták), a tojásokkal összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, a gyömbérrel, meg egy kevés bazsalikommal, kakukkf?vel és rozmaringgal f?szerezzük. Az alaplevet átsz?rjük, a zöldségeket kicsit át is törhetjük. A húsos masszából nedves kézzel kb. 18 gömböcöt formálunk, az alapélben kb. 20 percig pároljuk. Ha a lé kevés alatta, egy kis vízzel vagy borral pótoljuk. A tejszínt a liszttel simára keverjük, az étel levét ezzel s?rítjük. Végül a mézzel meg sáfránnyal ízesítve épp csak még egyszer fölforraljuk, fölaprított citromf?vel meghintjük.
Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 600 kcal / 2508 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|