|
|
Joghurttorta
Hozzávalók
(16 szelethez) 1 piskóta tortalap 7 dkg margarin 4 csomag (4 dkg) zselatinpor 1 liter natúr joghurt 2 dl tejföl 4-5 kiskanál mesterséges édesít?szer (fajtától és attól függ?en, hogy mennyire vagyunk édesszájúak) a tetejére: 2 dl tejszín 3 dl tej
A tortalapot keresztben kettévágjuk, de csak az egyik felét használjuk fel, a másikat fóliába csomagolva lefagyaszthatjuk. A lapot leemelhet? oldalú tortaformába fektetjük. A zselatint 1 deci vízbe szórjuk, és szüntelenül kevergetve kis lángon fölolvasztjuk. A joghurtot a tejföllel meg az édesít?szerrel simára dolgozzuk, a már csak langyos olvasztott zselatint kevergetve beleöntjük, majd azonnal - miel?tt megköthetne - a tésztára öntjük, elsimítjuk. Letakarva, h?t?szekrényben kb. 4 órán át dermesztjük. Tálaláskor a tortakarimát leemeljük. A tejszínhabot verünk, a torta tetejét ezzel koronázzuk.
Elkészítési id?: 40 perc + dermesztés.
Egy adag: 258 kcal / 1079 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|