|
|
Tarhonyás zúza
Hozzávalók
35-40 dkg csirkezúza 1 nagy vöröshagyma 4-5 ev?kanál olaj 1 púpozott kiskanál pirospaprika 1 mokkáskanál ?rölt bors 1 púpozott kiskanál só 30 dkg tarhonya 3 gerezd fokhagyma
A csirkezúzát megtisztítjuk, ledaráljuk. A héjától megfosztott vöröshagymát finomra aprítjuk és 2 ev?kanál olajon megfuttatjuk. A zúzát hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük. A pirospaprikával meghintjük, majd a fele borssal és sóval megszórjuk. 1-2 deci vizet aláöntünk, majd lefödve puhára pároljuk. A tarhonyát a maradék olajon megpirítjuk, majd dupla mennyiség? vízzel (kb. 6 decivel) fölöntjük. A félretett borsot és sót beleszórjuk, lefödve puhára pároljuk. Végül a zúzával meg a présen áttört fokhagymával összekeverjük. Vegyes savanyúsággal kínáljuk.
Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 482 kcal / 2015 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|