Rákóczi-túróslepény
Hozzávalók
(kb. 20 szelethez)
a tésztához:
10 dkg porcukor
20 dkg vaj vagy margarin
30 dkg finomliszt
2 tojássárgája
fél citrom reszelt héja
a töltelékhez:
75 dkg tehéntúró
10 dkg mazsola
1 csomag vaníliás cukor
3 tojássárgája
5-6 ev?kanál cukor
fél citrom reszelt héja
a tetejére:
5 tojásfehérje
5-6 ev?kanál cukor
a tepsi kikenéséhez:
vaj
A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és h?t?be tesszük. A töltelékhez a túrót áttörjük, a mazsolával, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a cukorral meg a reszelt citromhéjjal összekeverjük. Egy kb. 25x35 centis tepsit kivajazunk, a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük. Utána a túrókrémet egyenletesen rákenjük.
A tojásfehérjét félig felverjük, majd a cukrot apránként hozzáadva kemény habbá verjük. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és a képen látható módon a túrókrémre nyomjuk. Visszatoljuk a süt?be, és változatlan lánggal kb. 25 percig sütjük.
Elkészítési id?: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 296 kcal / 1238 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|