|
|
Császári pirítós
Hozzávalók
15 dkg császárszalonna 2 ev?kanál olaj 3 vöröshagyma (30 dkg) arasznyi póréhagyma (15 dkg) 2-3 gerezd fokhagyma 1 csomó metél?hagyma 12-15 dkg reszelt ementáli sajt 2 tojás só, ?rölt bors egy-egy késhegynyi reszelt szerecsendió és ?rölt köménymag 4 nagy szelet, de nem túl vastag rozskenyér
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és az olajon kisütjük. Az összes hagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát fél karikákra vágjuk, a póréhagymát vékonyan fölszeleteljük. A fokhagymát a metél?hagymával együtt durvára aprítjuk. Mindezt a szalonnára szórjuk és közepes lángon 10 percig pároljuk, majd a t?zr?l lehúzzuk és h?lni hagyjuk. A sajtot a felvert tojással összekeverjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, reszelt szerecsendióval és ?rölt köménymaggal meg a hagymával összekeverjük. A kenyérszeleteket a sajtos-tojásos masszával egyenletesen befedjük, tepsibe fektetjük, végül el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 565 kcal / 2362 kJ.
Italajánlat: könny? száraz fehérbor vagy ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|