|
|
Sült húsgombóc
Hozzávalók
(kb. 16 darabhoz) 2 zsemle 50 dkg darált sertéshús 2 tojás, 3 ev?kanál mazsola 1-1 dl tejszín és vörösbor 1 csapott ev?kanál ételízesít? por 2 gerezd fokhagyma fél citrom leve fél mokkáskanál ?rölt bors késhegynyi ?rölt gyömbér 4-5 ev?kanál zsemlemorzsa a sütéshez: olaj
A zsemlét félcentis kockákra vágjuk, majd a hússal meg a tojásokkal összedolgozzuk. A mazsolát, a tejszínt és a bort hozzáadjuk, az ételízesít?vel, a zúzott fokhagymával, a citrom levével ízesítjük (esetleg sárga héját is belereszelhetjük), a borssal meg a gyömbérrel f?szerezzük. 4-5 perc alatt jól összedolgozzuk, majd a masszából nedves kézzel 16 diónyi gombócot formálunk. Egyenként zsemlemorzsában megforgatjuk, végül a nem túl forró olajban 6-7 perc alatt megsütjük. Papírtörülköz?re szedve lecsöpögtetjük, végül mindegyikbe egy-egy fogvájót szúrunk. Nagy el?nye, hogy már a mulatság el?tti napon elkészíthet?. Jól szolgál a farsangi italoktól megviselt gyomor megnyugtatására. Egy nappal a tálalás el?tt megf?zhet?.
Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 197 kcal / 824 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|