|
|
Korhely lencseleves
Hozzávalók
25 dkg lencse 2 sárgarépa 1 petrezselyemgyökér 1 kisebb vöröshagyma 4 ev?kanál olaj 1 púpozott ev?kanál liszt 2 babérlevél 1 ev?kanál ételízesít? vagy 1 húsleveskocka fél ev?kanál paprikakrém 1 ev?kanál mustár 2 dl tejföl 1 kiskanál ecet fél csokor petrezselyem 4 virsli
A lencsét átválogatjuk és 2-3 órára, de még jobb, ha egész éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a vöröshagymát megtisztítjuk. Az el?bbieket karikákra, az utóbbit finomra vágjuk. Az olajon el?ször a hagymát futtatjuk meg, majd a zöldségkarikákkal tovább pirítjuk. A liszttel meghintjük, jól összekeverjük, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi levest szeretnénk. A lesz?rt lencsét hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk. Megf?szerezzük, majd lefödve, kis lángon puhára f?zzük. Végül a tejföllel dúsítjuk, az ecettel kellemesen pikánsra ízesítjük, a fölaprított petrezselymet és a karikákra vágott virslit belekeverjük. Egy nappal a tálalás el?tt megf?zhet?.
Elkészítési id?: 45 perc + áztatás.
Egy adag: 561 kcal / 2345 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|