Libamájjal töltött borjú-sz?zpecsenye tésztában sü
Hozzávalók
25 dkg csiperkegomba
negyed fej vöröshagyma
2 ev?kanál olaj
só, ?rölt bors
1 púpozott kiskanál zsemlemorzsa
1 tojás
negyed csokor petrezselyem
20 dkg libamáj
1 mokkáskanál konyak
50 dkg borjú-sz?zpecsenye
kb. 40 dkg fagyasztott vajastészta
a raguhoz:
20 dkg angolszalonna
2-3 vöröshagyma
40 dkg zöldpaprika
30 dkg paradicsom
4-5 ev?kanál olaj
A gombát és a hagymát megtisztítjuk, lereszeljük és az olajon addig pirítjuk, míg a leve el nem párolog. Utána megsózzuk, megborsozzuk, a zsemlemorzsát majd a felvert tojást hozzáadjuk. Fölaprított petrezselyemmel f?szerezzük, és addig sütjük, míg a tojás megkocsonyásodik. Ezután h?lni hagyjuk. A libamájat vékony kisujjnyi csíkokra vágjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a konyakkal meglocsoljuk. A sz?zpecsenyét hosszában bevágjuk, kiterítjük, és kissé kiverjük, hogy egy lapot kapjunk. A májat egy csíkban a közepére halmozzuk. A húst ezután eredeti formájára visszahajtjuk, megsózzuk, megborsozzuk, celofánba csomagoljuk. Enyhén sós vízben 15 percig pároljuk, majd lecsöpögtetjük. Amint kih?lt, a celofánból kibontjuk, és a tojásos gombapéppel egyenletesen körben megkenjük, majd a jó ujjnyi csíkokra vágott vajastésztával körbetekerjük. Forró süt?ben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses süt?ben 195 °C) kb. 25 percig sütjük. Fölszeletelve, angolszalonnából, hagymából, paprikából meg paradicsomból készült raguval leöntve tálaljuk.
Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|