|
|
Meggyes-mandulás teakenyér
Hozzávalók
(12 szelethez) 15 dkg magozott meggybef?tt 17,5 dkg liszt 10 dkg darált mandula 10 dkg vaj 10 dkg cukor 2 tojás 2-3 ev?kanál tej 2,5 dkg lapocskákra vágott mandula 2 ev?kanál méz
Egy kb. 1,2 literes püspökkenyérformát süt?papírral kibélelünk. A meggyet hideg vízzel leöblítjük, majd leszárogatjuk. A lisztet a mandulával összekeverjük. A vajat kis darabokra vágjuk, a lisztes mandulával elmorzsoljuk. Akkor jó, ha a zsemlemorzsához hasonló állagú lesz. A cukrot a simára vert tojással meg a tejjel 2-3 percig keverjük, majd a meggyel együtt az el?z?ekhez adjuk. Egyenletesen a formába simítjuk, a tetejét a mandulával megszórjuk. Az el?melegített süt?ben, közepes lánggal (175 °C; légkeveréses süt?ben 160 °C) kb. 1 órát sütjük. Végül 10 percnyi pihentetés után rácsra borítjuk. Ha kih?lt, a tetejét a mézzel megkenjük.
Elkészítési id?: 1 óra 40 perc.
Egy adag: 234 kcal / 979 kJ.
Italajánlat: illatos tea.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|