|
Receptek » Sárgarépás-pórés lencsesaláta | | |
|
2024.Máj.16. |
|
Sárgarépás-pórés lencsesaláta
Hozzávalók
30 dkg lencse só 3 szép sárgarépa (kb. 30 dkg) 1 szál póréhagyma (kb. 25 dkg) 2 ev?kanál porcukor fél mokkáskanál ?rölt bors 2-3 ev?kanál 10%-os csemege ételecet 2 ev?kanál kukoricacsíra-olaj 1 csokor petrezselyem
A sárgarépás-pórés lencsesalátához a beáztatott lencsét enyhén sós vízben megf?zzük. Közben a sárgarépát meg a póréhagymát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, enyhén besózva 1 órán át pihentetjük, ezalatt többször megforgatjuk. Utána hideg vízzel leöblítjük, akárcsak a puha lencsét. A porcukrot, a borsot meg az ecetet kb. 4 deci vízben kevergetve föloldjuk, az olajat meg a fölaprított petrezselymet hozzáadjuk, végül a répás pórét és a lencsét is beleforgatjuk.
Elkészítési id?: 1 óra 30 perc + áztatás + érlelés.
Egy adag: 391 kcal / 1635 kJ.
Italajánlat: pilseni típusú világos sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|