|
|
Majonézes lencsesaláta
Hozzávalók
30 dkg lencse, 1 kiskanál só 1-2 babérlevél, 1 csomó újhagyma vagy arasznyi póréhagyma 6 ev?kanál kész majonéz 6 ev?kanál tejföl 1 kiskanál mustár néhány csepp citromlé fél csokor petrezselyem 4 virsli (el is maradhat) fél fej saláta 2 f?tt tojás
A majonézes lencsesalátához a lencsét ugyanúgy készítjük el?, mint az ecetes változathoz, mindössze annyi különbséggel, hogy f?z?levébe nem kerül citromhéj. Az újhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a majonézzel összekevert tejfölhöz adjuk. A mustárral meg a citromlével ízesítjük, a fölaprított petrezselyemmel f?szerezzük. A lencsét - miután leöblítettük - jól lecsöpögtetjük, a mártáshoz adjuk, végül a karikákra vágott virslivel gazdagítjuk. Salátalevéllel meg f?tt tojással díszítve tálaljuk.
Elkészítési id?: 1 óra 30 perc + áztatás + érlelés.
Egy adag: 664 kcal / 2776 kJ.
Italajánlat: pilseni típusú világos sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|