|
Receptek » Juhsajttal töltött paradicsom | | |
|
2024.Jún.01. |
|
Juhsajttal töltött paradicsom
Hozzávalók
(6 személyre)
6 közepes, kemény paradicsom só, 20 dkg juhsajt 2 dkg vaj vagy margarin 2 ev?kanál tejföl 1 gerezd fokhagyma 1 kis csokor petrezselyem késhegynyi ?rölt fehér bors a tálaláshoz: 1 kis fej saláta
A paradicsomokat megmossuk, szárukat kimetsszük. Tetejükb?l éles késsel egy ?kalapot? levágunk, belsejüket kiskanállal kivájjuk. Ezután az üregeket kissé besózzuk, és a szemeket fejjel lefelé sz?r?rácsra állítjuk. A juhsajtot villával összetörjük ? de szitán át is passzírozhatjuk ?, majd a vajjal meg a tejföllel simára keverjük. A zúzott fokhagymával és a fölaprított petrezselyemmel f?szerezzük, megborsozzuk, ha kell, utánasózzuk.
A masszát habzsákba kanalaz-
zuk, majd a paradicsomok üregébe nyomjuk (habzsák híján kiskanállal töltjük bele). A kalapokat ráillesztjük, 1-2 órára beh?tjük. Tálaláskor a töltött paradicsomokat salátalevelekkel bélelt tálra állítgatjuk.
Elkészítési id?: 30 perc + h?tés.
Egy adag: 189 kcal / 790 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|