|
|
Böjti takart
Hozzávalók
1 kg burgonya 10 dkg kenyérmorzsa 2 ev?kanál zsír 13 tojás, pirospaprika 10 dkg rizs 1 kg savanyú káposzta és 1 kg savanyúkáposzta-levél, liszt
A burgonyát héjában megf?zzük, majd megtisztítjuk és összetörjük. A kenyérmorzsát 1 ev?kanál zsíron szép pirosra pirítjuk. Eközben 10 tojást megf?zünk, megtisztítunk és apróra vágunk. A tört burgonyát, a kenyérmorzsát, a f?tt tojást, a sót a maradék 2-3 nyers tojással, pirospaprikával és rizzsel összedolgozzuk. A savanyú káposztát leveleire szedjük. A burgonyás masszából gombócokat formálunk és a káposztalevelekbe takarjuk. Egy jó marék gyalult káposztát a fazék aljára szórunk, erre rakjuk a takartakat. Így rétegezzük, míg a hozzávalók el nem fogynak. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Lassú t?zön megf?zzük. (Ha zsírt teszünk a tetejére, puhább lesz.) Gyenge rántást pirítunk, a pirospaprikával színezzük a káposztát, ezzel összeforraljuk és tálaljuk.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|