|
|
Almás gombóc
Hozzávalók
80 dkg édes alma 25 dkg liszt 1 tojás 10-15 dkg cukor ?rölt fahéj só 5 dkg margarin 5 dkg zsemlemorzsa a tetejére: vaníliás porcukor
A jól megmosott almát héjastól lereszeljük, és jól kifacsarjuk (a friss gyümölcslevet habozás nélkül igyuk meg). A lisztet a tojással, a cukorral, egy kevés fahéjjal meg csipetnyi sóval összegyúrjuk, majd az almapéppel összedolgozzuk. A masszából nedves kézzel kis gombócokat formálunk, enyhén sós, forrásban lév? vízben kif?zzük és lesz?rjük. A margarinon a zsemlemorzsát aranysárgára pirítjuk, a gombócokat beleforgatjuk. Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük.
Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 606 kcal / 2534 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|