|
Receptek » Citromos busa borsikaf? mártásban | | |
|
2024.Jún.13. |
|
Citromos busa borsikaf? mártásban
Hozzávalók
80 dkg (4 szelet) busafilé só 1 citrom kifacsart leve 15 dkg füstölt szalonna 10 dkg margarin 2 ev?kanál friss borsikaf? 3-4 dl száraz fehérbor 2 dl tejföl 1 csapott kiskanál liszt
A busafiléket megsózzuk, a citromlével megöntözzük, és 10 percet állni hagyjuk. A füstölt szalonnát vékonyra felszeleteljük. A margarint megolvasztjuk, a halszeleteket mindkét oldalukon hirtelen fehérre sütjük benne, a borsikaf?vel b?ségesen megszórjuk, és a szalonnaszeletekkel betakarjuk. A fehérborral felöntjük és lefödve, kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Ezután a halszeleteket kiemeljük, visszamaradt levében a tejfölt elkeverjük, és egy kevés liszttel s?rítjük. Tálaláskor a halat - burgonyafánk kíséretében - tányérokra porciózzuk, és a mártással körülöntjük. Fejes salátát kínálunk mellé.
Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 780 kcal / 3261 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|